<img height="1" width="1" style="display:none" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1603620&fmt=gif"/>
Gebruikerservaring en UI ontwerp voor fintech startup

Voortdurende ontwerpondersteuning voor mobiele app

FINTECH

Mobiele App

Opstarten

Fintech app gebruiker staat buiten bij geldautomaat.
KLANTBofin
LOCATIELonden
TEAMUX designer, UI designer, grafisch ontwerper, project manager, product manager, lead developer
PROJECTWEBSITE

Bofin is een ambitieuze fintech startup die financiële instellingen en dienstverleners verbindt met eindgebruikers.

Ze zijn de eerste poging tot het creëren van een marktplaats waar grote banken de concurrentie aangaan en waar gebruikers de diensten kiezen die ze het beste vinden. Gebruiksvriendelijkheid is een essentiële vereiste in de fintech-wereld, dus toen het raamwerk voor de backend eenmaal stond, gingen ze met ons in zee om te werken aan de gebruikerservaring van de mobiele app.

Tegen de tijd dat we begonnen samen te werken, had Bofin een team van 50+ ontwikkelaars samengesteld die allemaal druk bezig waren met het overwinnen van de technische uitdagingen die zo'n ambitieus project met zich meebracht.

ONZE BIJDRAGEN

Advies over digitale strategie

Informatie-architectuur

UX-ontwerp

Wireframen

Interactieve prototypering

UI-ontwerp

Kwaliteitsborging

Gebruikers testen

App design en illustratie van fintech app naast elkaar.

Van hysterie naar proces

In eerste instantie wilde de startup een snelle uitvoering van een zeer beperkte MVP die ze vroegtijdig wilden vrijgeven. In essentie hadden we slechts twee weken om een complete applicatie voor financiële diensten op te leveren. Toen deze hindernis eenmaal overwonnen was, brachten ze ons voor onbepaalde tijd aan boord en begonnen we te werken in design sprints.

Toch liep het ontwerp van de app ver achter op de ontwikkeling. We werkten module per module, en elke design sprint had een andere focus. We werkten nauw samen met de productieleiding en hadden dagelijks contact om de extreme tijdsdruk het hoofd te bieden. Er was geen tijd om fatsoenlijk de vereisten te verzamelen. In ongeveer twee maanden had het ontwerp de ontwikkeling ingehaald.

Dit was een goede gelegenheid om meer structuur aan te brengen in de processen, en we gingen aan de slag met een iteratieve oefening om de productontwikkeling en de ontwerpworkflows te verbeteren. Deze toegevoegde structuur verbeterde de kwaliteit van de app.

Procesdiagram van de omzetting van chaotische gegevens in patronen.
Quotes

We zijn erg onder de indruk van hun werk, omdat ze goed begrepen wat we probeerden op te lossen.

Profiel van de klant van de ontwerp-casestudie.
Khurram SheikhChief Operating Officer @BOFIN
Man staat in kantoor van fintech startup.

VOLLEDIGE ONDERSTEUNING VAN HET ONTWIKKELINGSTEAM

De fintech startup had een team van 50+ ontwikkelaars en ze stonden onder constante druk om sneller te leveren. Geen gemakkelijk leven. Dus deden we ons best om hen te ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld onze processen aangepast aan hun behoeften. We hielpen hen ook door bedrijfsmiddelen te testen en voor te bereiden zoals zij dat wilden.

Elke drie weken hadden we een sessie waarin we het proces aanpasten aan hun behoeften. Toen ze eenmaal genoeg ontwerpen hadden om aan te werken en wij wat tijd hadden, hebben we een uitgebreide stijlgids en ontwerpsysteem gemaakt om de code te stroomlijnen.

Overdracht aan het in-house design team

Het duurde bijna een jaar om alle modules te creëren waaruit de app uiteindelijk zal bestaan en om een ontwerpsysteem op te zetten dat de langetermijnontwikkeling van het product aankan. Met een duidelijk productpad en een volwassen ontwerpvisie was het tijd voor Bofin om het ontwerpteam in huis te halen.

Het feit dat we alle ontwerpen netjes hadden gedocumenteerd en georganiseerd volgens de product roadmap maakte de overdracht gemakkelijk. We boden hen volledige ondersteuning tijdens de overgangsfase en ze namen de meeste van onze procedures over.

Verschillende screenshots van het visuele ontwerp voor de iOS app.
Ontwerpelementen

RESULTATEN

Eerste MVP geleverd in twee weken

Ontwerp voor alpha geleverd in twee maanden

Naadloze overdracht in twee weken

Volledig ontwerpsysteem geleverd voor de lange termijn visie

Geen deadline gemist in 12 maanden