Gebruikerservaring en ingebed GUI-ontwerp

Interface voor hoogwaardige auto-apparatuur

AUTOMOBIELINDUSTRIE

Product Ontwerp

Ingebed GUI-ontwerp

Case study cover met auto gemonteerd op wielkalibratieapparatuur met gebruikersinterface die meetresultaten toont.
KLANTBeissbarth Automotive
LOCATIEMünchen, Duitsland
TEAMUX designer, UI designer, interaction designer, project manager, product architect
PROJECTWEBSITE

Toonaangevende autofabrikanten zoals Mercedes, Daimler en BMW staan erop dit hoogwaardige kalibratiesysteem te gebruiken. Het merk staat voor uitzonderlijke kwaliteit en ongeëvenaard hoge precisienormen. De apparatuur wordt ook gebruikt door technici in erkende keuringscentra en onafhankelijke garages.

Het bedrijf benaderde ons UX-designbureau met het doel een nieuwe standaard te definiëren voor de gebruikerservaring en het visuele ontwerp van de gebruikersinterface. De nieuwste generatie van de kalibratie-apparatuur omvat een klein OEM-display, een robuuste tablet-interface en een interface op grote displays.

ONZE BIJDRAGEN

UX-ontwerp

Gebruikers flows

Gebruikersonderzoek

Concept ontwerp

Interactie ontwerp

UI ontwerp - ontwerp systeem

Prototyping

Kwaliteitsborging

ZEER NAUWKEURIGE METINGEN IN REAL-TIME

De visie was om uitmuntendheid in engineering te combineren met een nichebepalende gebruikerservaring om de positie van het merk in de automobielmarkt te verdedigen.

De apparatuur is ontworpen voor zeer nauwkeurige metingen en om een snelle service te bieden. De gebruiksvriendelijkheid van het systeem is een belangrijk ingrediënt om de tijd die nodig is om een voertuig te verwerken te verkorten. Bovendien verminderen gebruiksgemak en een intuïtieve gebruikersinterface de opleidingskosten.

Embedded GUI ontwerp gemonteerd in display aan de muur.
Close-up van OEM display met ingebedde GUI gemonteerd op automobieluitrusting.

ZES WEKEN LEVERTIJID VOOR DE GEBRUIKERSINTERFACE

De ontwerpstrategie weerspiegelt de unieke doelstellingen en uitdagingen voor deze OEM software GUI. De interface had al drie eerdere ontwerprondes ondergaan, maar die werden allemaal geleid door ingenieurs.

Het werkplan weerspiegelt onze ervaring als UX ontwerpbureau. Activiteiten worden parallel gepland om de oplevering te versnellen. Gebruikersonderzoek en productontwerp gaan over in UX-ontwerp en prototyping. Visueel ontwerp volgt daarna, totdat ingenieurs een volledig gedocumenteerd ontwerpsysteem overnemen.

Zes weken UX design projectplan in Notion.

GEBRUIKERSONDERZOEK BRENGT PIJNPUNTEN AAN HET LICHT

Terwijl de pandemie aan de gang was, werd het gebruikersonderzoek op afstand uitgevoerd met gebruikers in Duitsland. We combineerden twee methoden voor gebruikersonderzoek: contextuele interviews en semigestructureerde interviews.

Contextuele interviews informeerden ons over het feitelijke gebruik en de pijnpunten uit het dagelijkse leven. Gebruikers beschreven hoe ze de apparatuur gebruiken, alsof ze het een beginner zouden leren.

Semigestructureerde gebruikersinterviews gaven een authentiek inzicht in de realiteit op de werkvloer. Ze beginnen met een reeks vragen en dan ontwikkelt het gesprek zich vrij.

Remote gebruikersonderzoek sessie met autotechnicus voor UX design.

CONSENSUS ONTSTAAT UIT PRODUCTDENKEN

Een veelheid van perspectieven moet samenkomen in GUI design: gebruikersbehoeften, technische beperkingen, producteigenschappen, merkherkenning, bruikbaarheidsstandaarden, etc.

Een hoog niveau van project management is noodzakelijk om op koers te blijven en om de evolutie van het UX ontwerp te verspreiden.

We gebruikten dynamische formats in Notion om alle belanghebbenden aan te moedigen deel te nemen aan het ontwerpproject. Het document geeft een duidelijk overzicht van hoe het productdenken zich ontwikkelt, de inzichten die ten grondslag liggen aan de gebruikerservaringsoplossingen en aanbevelingen voor implementatie.

Programma van eisen voor een project voor het ontwerpen van een gebruikerservaring voor ingebedde GUI.

BENCHMARKING ZORGT VOOR MARKTLEIDERSCHAP

De GUI die door ons UX-bureau is ontwikkeld is niet alleen maar origineel vanwege de originaliteit. Creativiteit komt voort uit een systematisch proces waarbij we meerdere informatiebronnen bekijken om de juiste UX beslissingen te nemen.

Benchmarking is een aparte activiteit in deze context. Over het algemeen leidt het ons te herkennen wat niet werkt en dat is waardevol. Kijken naar mislukte pogingen heeft ons geholpen onze inspanningen te kanaliseren om de puzzel van de optimale gebruikersinterface op te lossen.

Zes embedded GUI ontwerp benchmarking voorbeelden in vergelijking.

DE OUDE GUI ALS EEN UITGANGSPUNT

Het vorige ingebedde GUI ontwerp was tot stand gekomen in drie iteraties onder leiding van ingenieurs. Hoewel het eenvoudig en minimalistisch is, pakt het de pijnpunten van de gebruiker niet op een zinvolle manier aan.

Over het algemeen is het niet duidelijk en heeft het geen visuele hiërarchie. Individuele componenten zijn niet specifiek genoeg en niet expressief. Als gevolg daarvan moet de gebruikersinterface worden uitgelegd in gebruikershandleidingen en opleidingssessies.

Voorbeeld van een oud user experience design.

DUIDELIJKHEID + ONTWERPDETAIL = EEN NIEUWE STANDAARD

Het nieuwe ingebouwde GUI-ontwerp brengt een eenvoudig proces tot leven voor de monteurs in de werkplaats. Het is rechttoe rechtaan zodat gebruikers zich kunnen concentreren op hun werk en veiligheidsrisico's kunnen vermijden.

De duidelijke visuele hiërarchie zorgt voor een beknopte interface. Maar als je beter kijkt, zie je hoe details specifieke pijnpunten aanpakken die gebruikers in het dagelijkse leven ervaren.

Embedded GUI design prototype met auto- en meetresultaten.
Close-up van het ontwerp van de gebruikersinterface voor auto-apparatuur.
UI ontwerp close-up van embedded software die voertuig toont.
Gebruikersinterface met meetresultaten voor wielkalibratie.
Productontwerp voor wielkalibratie-uitrusting voor autoreparatiewerkplaatsen.
Ontwerpelementen

UX & UI-ONTWERP VOOR AUTO-APPARATUUR

Het tijdsbestek was kort maar we konden gebruik maken van de ervaring van ons bureau in UX design voor OEM software.

Er waren drie belangrijke succesfactoren in dit GUI design project: de nauwe samenwerking met alle stakeholders, de integratie van gebruikersonderzoek als basis voor ontwerpbeslissingen en een iteratief ontwerpproces geleid door senior designers.

De visuele UI is de uitdrukking van een design esthetiek die gebaseerd is op functionaliteit, waarbij elke component in de GUI een balans bereikt tussen wat technisch mogelijk is en wat betekenisvol is voor gebruikers.

Het eindresultaat is een interface die ingebed is met het beste in die klasse, die geen training vereist en de merkbelofte van uitmuntendheid in auto-apparatuur demonstreert.

RESULTATEN

Beste gebruikerservaring in zijn klasse

Volledig gedocumenteerd UI ontwerp systeem voor ontwikkelaars

Nieuwe gebruikersinterface vereist geen opleiding

GUI wordt verkoopargument voor het hoogwaardig systeem

Heb je een project in gedachten?

Stijlvol meisje dat zonnebril draagt
Stijlvol meisje dat zonnebril draagt

Je gids voor digitale uitmuntendheid

Creative Navy is een top UX/UI ontwerpbureau in Nederland. Wij ontwerpen mobiele ervaringen, webinterfaces en GUI voor ingebedde apparaten.

© Creative Navy LTD 2024

Excellence UI design illustration